Sušenky s arašídovým krémem a rybízovým džemem

Vánoční cukroví je každoroční záležitost, kterou by nikdo neměl vynechat. Nepečte pořád dokola to stejné. Pojďte s námi experimentovat. Klára Waldhauserová pro vás vytvořila skvělý recept na sušenky s arašídovým krémem. S tímto receptem na netradiční vánoční cukroví je úspěch zaručen.

Ingredience na 25 ks sušenek:

 •100g celozrnné špaldové mouky 

• 100g hladké špaldové mouky 

• 1,5 lžičky jedlé sody 

• 1 lžička kypřícího prášku

• 2 lžičky skořice 

• 1/2 lžičky soli

• 200g másla

• 100g arašídového másla

• 100g cukru 

• 20g vanilkového cukru

• 1 vejce 

• 50g nasekaných arašídů

• 100g ovesných vloček 

Doba přípravy: 90 minut

Postup:

Změklé máslo vyšlehejte s arašídovým do konzistence majonézy, přidejte cukr a znovu zašlehejte do pěny. Nakonec vmixujte vejce. Smíchejte všechny sypké věci a na dvakrát přimíchejte s máslové pěně.

Zapracujte, zabalte do folie a nechte do druhého dne v lednici.

Hodinu před tím než budete chtít sušenky péct si vyndejte těsto. Změklé těsto postupně rozválejte mezi dvěmi pečícími papíry (pokud budete cítit, že je potřeba přidat trochu mouky, klidně přidejte), vykrájejte kolečka a dejte péct na 12-14 minut při 170 stupních. Horní kolečko před pečením posypejte orestovanými a lehce osolenými arašídy. 

Než vám sušenky zchladnou, připravte si krém.

Vyšlehejte v míse:

• 200g arašídového másla 

• 200g změklého másla 

• 100g moučkového cukru 

• 1 lžičku soli

 

Na spodní sušenku dejte krém (nejlépe se vám bude pracovat s cukrářským sáčkem, ale zvládnete to i lžící.) a vrchní pomažte rybízovým džemem.

Nejlepší jsou studený z lednice! :)

 

Naše produkty použité v receptu: