Špenátové palačinky s jogurtovým dipem, tahini a semínkovou granolou

Palačinkové těsto a špenát? Tato skvělá kombinace vám zajistí potěšení pro váš zrak i chuť. Zelené palačinky s jogurtovým dipem a naší semínkovou granolou můžete jíst na snídani i večeři.

Ingredience:

  • 150 g špenátu
  • 600 ml mléka
  • 200 g hladké celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • kůra z jednoho bio citrónu
  • špetka soli
  • semínková granola
  • 150 g farmářského jogurtu
  • 2 lžíce tahini
  • šťáva z půlky citrónu
  • řepkový olej
  • ředkvičky, semínka, jedlé klíčky
Doba přípravy: 30 minut

Postup:

  1. Všechny suroviny rozmixujte v mixéru do hladka.
  2. Připravené těsto nalijte do hlubší mísy a nachystejte si naběračku.
  3. Na nepřilnavé pánvi opékejte palačinky na trošce oleje.
  4. Poté si připravte dresink. Smíchejte v misce jogurt, tahini, šťávu z citrónu, sůl dle chuti.
  5. Ze směsi vám vyjde cca 10 palačinek, podle velikosti pánve.

 

Tento recept vznikl ve spolupráci s Lenkou Skarupovou.

Naše produkty použité v receptu: