Na sociálních sítích a při stánkovém prodeji se nás často vyptáváte: “A na co se ta másla vlastně používají?” My odpovídáme: “Podle toho jak vy potřebujete!” Přesto, pokud si nevíte rady, nebo se jen chcete inspirovat, určitě se vám budou hodit tipy, které se nám za ta léta osvědčily. 

Kde ořechová másla nesmí chybět

Představte si. Nedělní ráno, domem či bytem se line vůně palačinek či lívanců… a na stole je připravený bohatý výběr propriet, které se již brzy stanou součástí palačinkové či lívancové hostiny. A součástí výběru jsou také… ořechová másla

V palačinkové mašinérii nehrají v kontextu české snídaňové kultury ořechová másla příliš významnou roli.” Tohle by asi stálo v úvodním odstavci velké výzkumné práce o snídaních. A my se ptáme, proč? Vedle marmelády, tvarohů, hromad ovoce a sirupů by ořechová másla neměla chybět! A teď se absolutně nebavíme o "čokoládobůhvíjakých" pomazánkách, které překypují cukrem a palmovým tukem. Pořádná ořechová másla úžasně doplní chuť lívancového či palačinkového těsta, ostatně, vyzkoušejte naše lívance s mandlovým máslem, švestkami a mákem

 

Do vaší snídaňové misky másla patří

U snídaní ještě chvíli zůstaneme. Neměli bychom totiž zapomenout, že ořechová másla jsou i ideálním společníkem snídaňových ovesných kaší nebo třeba granol či smooties. Šufanovské granoly i kaše už sice ořechová másla obsahují, přesto je více než záhodno si přidat nějakou tu lžíci navíc. 

 

Ořechová másla jako zdravé mlsání

znáte to, do oběda daleko, ale něco drobného by se do vás už vešlo. Doporučujeme vám místo sladkostí vyzkoušet raději zdravější mlsání, které vám navíc smysluplně dodá energii, zejména v podobě tuků. K tomu se hodí například naše másla kombinovaná s čokoládou, ať už třeba máslo mandle-bílá čokoláda, či lískovo-čokoládové máslo nebo arašídovo-čokoládové máslo. Leckdo to doplní pečivem a skvělá svačina je na světě. My ale více než uznáváme, pokud si ořechové máslo dáte jen tak na lžičku. 

 

A konečně… s másly toho napečete…

Másla jsou naprosto ideální součástí dezertů a cukrovinek. Nefungují sice tak, že byste jimi mohli nahradit standardní mléčné a rostlinné tuky, při přípravě laskomin však mohou výslednou chuť proměnit k nepoznání. Chcete nějakou inspiraci? Rychlé a dobroučké jsou kuličky s lískočokoládovým máslem, ale třeba takové banánové cupcakes s arašídovým máslem také nejsou k zahození. A kdo by to byl řekl, i tradiční bábovku můžete doplnit lískooříškovým máslem!  Mohli bychom takto pokračovat donekonečna. Schválně, zkuste zaexperimentovat sami! A nebo si projeďte naše recepty

 

Ořechová másla - žádné dogma

A je to tak dobře. Nekonečně mnoho variant znamená, že se ořechová másla nemůžou ztratit v žádné domácnosti. Ještě než si jedno další pořídíte, doporučujeme se mrknout na náš předešlý článek Na co si dát pozor při výběru ořechového másla. Mlsání zdar! 

 



Naše doporučené produkty: