Jedno britské přísloví říká „Shy Kids Get No Chocolate“, což se dá volně přeložit jako „strašpytlové čokoládu nedostanou“. Takže u nás padlo jedno důležité rozhodnutí - čokoládu už nevozíme z čokoládovny Troubelice, ale máme ji pod vlastní střechou. A máme ji tolik, že ji ochutnáte i vy. My už totiž čokoládu do našich másel konečně sami vyrábíme.

Nemusíte se ani dívat na Karlíka a továrnu na čokoládu, abyste si dokázali představit, že mít nonstop čokoládu po ruce je prostě splněný sen. Má to samozřejmě své plusy i minusy: Musíte si pořídit zařízení jménem melanger, vychytat ty nejkvalitnější kakaové boby a o alchymii čokoládového receptu ani nemluvě. A nakonec ta vůůůně. Line se teď celou Šufanovou domovinou, láká a učí nás každý den pěkné dávce sebezapření.

Chodíme na kontroly…podezřele často

Asi vás nepřekvapíme přiznáním, jak ochotně chodíme melanger kontrolovat. Je jen malý kousek od pražírny, takže bestsellerová dua arašídy – čokoláda a lískový ořech – čokoláda k sobě teď mají blíž, než kdy dřív. A my máme přehled nejen o tom, co a jak upražíme, ale také víme, s jakou porcí čokolády musíme počítat a jestli jí nějak podezřele neubývá…ehm.

Čokoládová trojice aneb k poctivosti stačí málo

K výrobě naší 62% čokolády používáme pouze boby, kakaové máslo a panelu. Pane, co? Panelu – ztuhlou třtinovou šťávu, který je přírodnější alternativou slazení. Má hezky hnědou barvu a oříškovou chuť, která se k našim máslům skvěle hodí. Pro výrobu čokolády nepoužíváme lecitin ani žádné „záškodníky“ – ty k poctivé čokoládě, poctivým máslům a našim zákazníkům prostě nepatří.



Naše doporučené produkty: